Κι επειδή η θεμοκρασία ανεβαίνει, παγωτό κανείς ;

Άλλος για παγωτό; Ο συνδυασμός του ακαταμάχητου γλυκού με τη δροσιά του παγωμένου, κάνουν το παγωτό το πιο λατρεμένο είδος γλυκίσματος στον κόσμο.
Ναι, είναι αλήθεια πως πολλοί το δοκίμασαν, λίγοι κατάφεραν να του αντισταθούν! Μία γρήγορη και εύκολη συνταγή με μόλις δύο υλικά!

 

Συστατικά

  • 315 γρ. φράουλες

  • 90 γρ. μαρμελάδα (μπορούμε επίσης να βάλουμε στα ίδια γρ. ή μέλι ή κάποιο γλυκό κουταλιού ή και ζαχαρούχο γάλα)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Αφού πλύνουμε καλά τις φράουλες, τις χτυπάμε στο μούλτι μαζί με τη μαρμελάδα μέχρι να γίνουν πολτός.

  • Γεμίζουμε 6 θήκες για γρανίτες, και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη, μόλις παγώσουν οι γρανίτες μας είναι έτοιμες!

Έξτρα πληροφορίες:

Αν δεν έχουμε θήκες ή θέλουμε να φτιάξουμε πολλές, για ένα πάρτυ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα μικρά πλαστικά ποτηράκια, μιας χρήσης, και ξυλάκια, τα οποία θα τα προμηθευτούμε από μαγαζί με είδη κουζίνας ή και στα φαρμακεία (τα γνωστά ξυλάκια που χρησιμοποιούν οι γιατροί για να βλέπουν το λαιμό)

Γενικά, μπορούμε να κάνουμε γρανίτες με όποιο φρούτο μας αρέσει, καλύτερα όχι καρπούζι και πεπόνι (για την συγκεκριμένη συνταγή ), γιατί λόγο που περιέχουν πολύ νερό γίνονται σαν παγάκια.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε επίσης διάφορα φρούτα, και όχι μόνο ένα είδος.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μαρμελάδα μας αρέσει., δεν είναι απαραίτητο να είναι από το ίδιο φρούτο, μπορούμε να κάνουμε συνδυασμούς με φρούτα και μαρμελάδες τις αρεσκείας μας.

Πολλοί φτιάχνουν γρανίτες απλώς χτυπώντας στο μούλτι τα φρούτα, αλλά αν μείνουν αρκετές ώρες στην κατάψυξη γίνονται σαν παγάκια.

Βάζοντας μέσα στον πολτό του φρούτου τη μαρμελάδα ή το μέλι ή γλυκό κουταλιού ή και ζαχαρούχο γάλα οι γρανίτες μας γίνονται πιο αφράτες.

Έξτρα πρόταση :

Αν θέλουμε τις συγκεκριμένες να τις φτιάξουμε για μεγάλα παιδιά μπορούμε να προσθέσουμε ένα σφινάκι βότκα, και 2 φυλλαράκια δυόσμου και θα γίνουν μεθυστικές.

ΠΡΟΣΟΧΗ όμως να μην καταναλωθούν από μικρά παιδιά!

Καλή απόλαυση !

πηγή 1 , εικόνα

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο