Παρασκευή σήμερα, κοκτέιλ κανείς;

 

 Μέρη για να απολαύσω ένα κοκτέιλ; -ok!

 Διάθεση για να πιω ένα κοκτέιλ; -ok!

( Και διάθεση να μην έχω – είναι καλοκαίρι – αν βγω, καλά θα περάσω! )

 

 

 

 

 

Ποια αλκοολούχα κοκτέιλ είναι πιο υγιεινά;

“Τα ποτά είναι γνωστό πως όσο περισσότερο αλκοόλ περιέχουν, τόσο περισσότερο θερμιδογόνα γίνονται”

 

Μαργαρίτα

margaritaΔιατροφική αξία: 175 Θερμίδες και συνδυάζει την αντιοξειδωτική και αμυντική δράση της βιταμίνης C του χυμού lime (Popik 2006).
Tip: Μπορεί να σερβιριστεί και σαν μαργαρίτα φράουλα, με λιωμένες φράουλες. Έτσι αυξάνεται η περιεκτικότητα σου σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά (ανθοκυανίνες).

Daiquiri (Ντάκιρι)

daiquiriΔιατροφική αξία: 170 Θερμίδες. Συνδυάζει την αντιοξειδωτική και αμυντική δράση της βιταμίνης C και των υπόλοιπων αντιοξειδωτικών ουσιών (φλαβονοειδή) του χυμού lime.

 

Cosmopolitan

cosmopolitanΔιατροφική αξία: 220 Θερμίδες και με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά χάρη στο συνδυασμό των χυμών lime και cranberry. Ο χυμός cranberry περιέχει επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος φυλλικό οξύ και βιταμίνη C.

 

Mojito (Μοχίτο)

mojitoΔιατροφική αξία: 150 Θερμίδες, συνδυάζοντας πάντα τη βιταμίνη C του χυμού lime με τον πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά δυόσμο.

 

Cuba Libre (Κούμπα Λίμπρε)

cuba-libreΔιατροφική αξία: 150 Θερμίδες και συνδυάζει την αντιοξειδωτική και αμυντική δράση της βιταμίνης C από το χυμό lime.

 

Caipirinha (Καϊπιρίνια)

caipirinhaΔιατροφική αξία: 140 Θερμίδες και άφθονη βιταμίνη C και αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες.

 

Tequila sunrise (Τεκίλα σανραϊζ)

tequila-sunriseΔιατροφική αξία: 175 Θερμίδες και συνδυάζει την αντιοξειδωτική και αμυντική δράση της βιταμίνης C από το χυμό πορτοκάλι (Harrington et al 1998).

 

 

 

πηγή εικόνα εικόνα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο