Ένα ποτήρι παγωμένο -σπιτικό- τσάι παρακαλώ..

Στην ιδέα ενός κρύου ποτηριού παγωμένου τσαγιού σχεδόν κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί. Ειδικά όταν οι θερμοκρασία ανεβαίνει και χρειαζόμαστε κάτι για να μας δροσίσει. Την ώρα εκείνη όμως συνειδητοποιύμε οτι είχαμε πει να ξεκινήσουμε να προχέχουμε λίγο την διατροφή μας αυτήν την εβομάδα, και καλό θα ήταν να αποφύγουμε την μεγάλη ποσότητα ζάχαρης. Όχι και χωρίς καθόλου ζάχαρη, αλλά σίγουρα με πολύ λιγότερη.

 
 
Ας φτιάξουμε το δικό μας παγωμένο τσάι :
 
Συστατικά
  • 1 λίτρο νερό
  • 4 φακελάκια μάυρο τσάι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • φλούδα από 1 λεμόνι (ιδανικά βιολογικής καλλιέργειας και ακέρωτο) φέτες λεμόνι & άλλα φρούτα όπως ροδάκινο (προαιρετικά) για σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης

Πανεύκολα και πολύ γρήγορα, μπορούμε να φτιάξουμε το πιο γευστικό και δροσιστικό σπιτικό κρύο τσάι!

  • Σε μία πυρίμαχη κανάτα (ή άλλο σκεύος) προσθέτουμε 1 λίτρο νερό που μόλις βράσαμε.
  • Έπειτα προσθέτουμε τη φλούδα από ένα λεμόνι και τα φακελάκια του τσαγιού (όσο το νερό είναι ακόμα ζεστό) και τα αφήνουμε να απελευθερώσουν τη γεύση και το άρωμα τους για περίπου 5 λεπτά (ή όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία αν π.χ. χρησιμοποιούμε άλλο είδος τσαγιού).
  • Στη συνέχεια αφαιρούμε τα φακελάκια και τη φλούδα και προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας παράλληλα καλά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε φέτες λεμονιού και ροδάκινου (προαιρετικά), ή όποιου άλλου φρούτου μας αρέσει. Τοποθετούμε την κανάτα στο ψυγείο για όση ώρα χρειάζεται μέχρι το τσάι να κρυώσει.

 

 

Και η δεύτερη εκδοχή,

Συνταγή για ανθρακούχο παγωμένο τσάι (κοκτέιλ) με μέντα και φράουλες 

(για 12 μερίδες)

  • Βάζουμε στο μπλέντερ 500 γρ. φράουλες, πλυμένες και στεγνές, 2 κ.σ. ζάχαρη, ελάχιστο αλάτι και 2 κ.σ. χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά. Αποθηκεύουμε το μείγμα σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο.
  • Σε κατσαρολάκι βάζουμε να βράσουν 2 1/4 φλιτζάνια νερό σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να κοχλάσει. Προσθέτουμε 6 φακελάκια μαύρο τσάι, αποσύρουμε αμέσως από την φωτιά και αφήνουμε κατά μέρος για 15 λεπτά. Αποσύρουμε τα φακελάκια από το μείγμα.
  • Βάζουμε 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη σε μια γερή, πυρίμαχη κανάτα, αδειάζουμε εκεί το καυτό τσάι και ανακατεύουμε καλά για να λιώσει όλη η ζάχαρη. Προσθέτουμε 6 φλιτζάνια κρύο νερό και ανακατεύουμε ξανά. Ανακατεύουμε καλά το κρύο τσάι με τον επίσης κρύο πουρέ φράουλας. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε 1 λίτρο παγωμένο φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό νερό και ανακατεύουμε καλά.

 

Όποιο τσάι κι αν επιλέξουμε να φτιάξουμε, μπορούμε να το σερβίρουμε σε ποτήρια με μπόλικο πάγο και κομμάτια από φρεσκοκομμένα φρούτα, ή απλά να το τοποθετήσουμε στο θερμό μας και να το έχουμε μαζί μας ! 

 

Καλή απόλαυση !

πηγή 1 πηγή 2 εικόνα 1 εικόνα 2  εικόνα 3

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο