Σπανάκι, να κεράσω ;

Το σπανάκι μπορεί να καταναλωθεί είτε ωμό σε σαλάτα ή μπορεί επίσης να μαγειρευτεί. Οι συνταγές στις οποίες μπορούμε να φτιάξουμε για να απολαύσουμε την πλούσια γεύση αυτού του μοναδικού λαχανικού είναι πάρα πολλές, οι πιο αγαπημένες όλων μας, όμως σίγουρα είναι η περίφημη σπανακόπιτα, το σπανακόρυζο, ίσως μέσα σε ομελέτα και άλλες πολλές που μπορούμε να βρούμε, για να ταιριάζουν στα γούστα μας.

Προσθέτουμε λοιπόν, αυτή τη σούπερ τροφή γεμάτη με θρεπτικά συστατικά στο διατροφικό μας πρόγραμμα με σκοπό να βελτιώσουμε σημαντικά την υγεία μας

Μία άλλη εναλλακτική συνταγή, για ν´απολάυσουμε το σπανάκι είναι να το προσθέσουμε σε smoothie:

2 φλιτζάνια σπανάκι
1 ώριμο αχλάδι καθαρισμένο, ψιλοκομμένο, χωρίς κουκούτσι
15 ρόγες από πράσινα ή κόκκινα σταφύλια
170 γραμμάρια γιαούρτι 2%
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο αβοκάντο
1 ή 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λάιμ

Στην υγειά μας!

 

εικόνα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο