Νόστιμη η μελιτζάνα, δροσερό το γιαούρτι, τέλειος συνδυασμός.

Μία συνταγή πολύ γρήγορη, πολύ νόστιμη (σε όποιον αρέσουν οι μελιτζάνες),  με πολύ χαμηλές θερμίδες, και γεμάτο βιταμίνες. Η συνταγή μας είναι για να την απολαύσουν 4 άτομα. 
Αποτελεί καλή λύση για όσους θέλουν ένα πιάτο χαμηλό θερμιδικά  , ιδιαίτερα αν χρησιμοποιηθεί γιαούρτι χαμηλών λιπα­ρών. Επιπλέον, είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τρόφιμα με ευεργετικές ιδιότητες: Η μελιτζάνα περιέχει φυτοχημικές ουσίες και έχει πιθανόν ήπια υπολιπιδαιμική δράση. Το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά για την καλή λειτουρ­γία του εντέρου. Το σκόρδο αφενός ενισχύει τη δράση των προβιοτικών και αφετέρου έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, αντιπηκτική και υπογλυκαιμική δράση. Τέλος, το ελαιόλαδο αποτελεί πηγή «καλών» μονοακόρεστων λιπιδίων, φυτοστερολών, φαινολικών ουσιών και βιταμίνης Ε, ενώ έχει αντιθρομβωτική, αντιφλεγμονώδη και υποτασική δράση. 

 

Υλικά

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες(κομμένες σε λεπτές φέτες)
  • 1/2 κιλό αγελαδινό γιαούρτι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Στρώνουμε τις μελιτζάνες (τις οποίες έχουμε πρώτα ξεπικρίσει) σε ταψί και τις περιχύνουμε με λάδι. Τις βάζουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, να ψηθούν. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο. Όταν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες, τις απλώνουμε σε ταψί, καλύπτουμε με το γιαούρτι και συνεχίζουμε να ψήνουμε μέχρι να «πιουν τα υγρά τους». Σερβίρουμε αμέσως, αλλά το φαγητό είναι εξίσου εύγευστο και κρύο. 

Συμβουλές
● Για να ξεπικρίσουν οι μελιτζάνες, τις βουτάμε σε νερό και ξύδι για μισή ώρα ή τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι. Μετά σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.

 Καλή απόλαυση !

πηγή , εικόνα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο