Κολοκυθόσουπα, νόστιμη και νηστίσιμη !

Την κολοκύθα μπορεί να μην την έχουμε στις καθημερινές μας συνήθεις, αλλά σίγουρα είναι ένα τρόφιμο το οποίο αξίζει να το εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή. Είναι πλούσια πηγή βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και άλλων θρεπτικών συστατικών.

 

Μία πολύ νόστιμη και ιδανική λύση και για την περίοδο της νηστείας !

 

Κολοκυθόσουπα – Συστατικά

  • 500 γρ. κολοκύθα
  • 3 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 1 πράσο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος (μπορούμε να την παραλείψουμε, εάν νηστεύουμε από τα γαλακτοκομικά )
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 3 φέτες ψωμί (1-2 ημερών) κομμένες σε κύβους για το κρουτόν
  • Γιαούρτι (μπορούμε να το παραλείψουμε, εάν νηστεύουμε από τα γαλακτοκομικά )
  • Μαντζουράνα (δίνει φανταστικό άρωμα !)
  • Δεντρολίβανο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Λάδι

Για την σούπα :

1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε κύβους.Προσέχουμε να αφαιρέσουμε από τη ντομάτα τα σπόρια. Κρατάμε λίγη από την κολοκύθα στην άκρη για το γαρνίρισμα κομμένη σε κύβους.

 2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά μας για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν, αλάτι, πιπέρι τη μαντζουράνα και το δεντρολίβανο. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα μας τα λαχανικά.

3. Σουρώνουμε τα λαχανικά κρατώντας το νερό σε ένα μπολ.

4. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε δόσεις στο μπλέντερ μαζί με λίγο ζωμό και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν ενιαία κρέμα.

5. Τοποθετούμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά προσθέτοντας το βούτυρο και την την κρέμα γάλακτος. Εάν τη θέλουμε περισσότερο αραιή προσθέτουμε επιπλέον ζωμό.

Για το γαρνίρισμα

  •  Σε ένα τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι και δεντρολίβανο. Όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τους κύβους κολοκύθας και σοτάρουμε για 5 λεπτά προσθέτοντας αλάτι.
  •   Στο ίδιο λάδι βάζουμε το ψωμί μαζί με αλάτι και πάπρικα και σοτάρουμε μέχρι να κάνει κρούστα. Αφαιρούμε και στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει τα λάδια. Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο με μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι στο κέντρο και πασπαλίζουμε με τος κύβους κολοκύθας και τα κρουτόν.

 

 

Καλή μας όρεξη!

 

εικόνα 1 εικόνα 2

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο