Εκπαίδευση

Η Κική Μαδεντζίδου, σύμβουλος διατροφής – ειδικός εφαρμογών διαιτητικής, με κατοχή δημόσιας πιστοποίησης που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Επαγγελματική/Εκπαιδευτική Εμπειρία

Ασκεί το επάγγελμα της συμβούλου διατροφής από το 2009 και έχει ειδικευτεί στην διατροφική αντιμετώπιση ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και σε περιστατικά με διατροφικές διαταραχές, εργάστηκε ως υπεύθυνη στο τμήμα διατροφής στη EUROMEDICA ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Θεσσαλονίκης από το 2010 έως το 2016.

Οι ασχολίες σ ένα τέτοιο πόστο είναι:

  • Ειδικές διατροφές, και ενημερώσεις για ασθενείς με καρδιολογικά-νεφρολογικά – ηπατικά προβλήματα.
  • Ειδικές διατροφές, και ενημερώσεις, για ασθενείς με σακχαρώδη προβλήματα τύπου 1 & τύπου 2
  • Ειδικές διατροφές / συμβουλές διατροφής, και ενημερώσεις για ασθενείς μετά από χειρουργεία (κατόπιν συνεννόησης με τον υπεύθυνο γιατρό)
  • Ειδικές δίαιτες, στο «κέντρο Παχυσαρκίας» της κλινικής.
  • Ενημερώσεις, προσωπικές και σε ομαδικά τμήματα στο μαιευτικό τμήμα
  • Δημιουργία παιδικών γευμάτων, για το παιδιατρικό τμήμα.

Ταυτόχρονα, σχεδίαση μενού για ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης, και διατροφικές αξίες για κάθε γεύμα.

  • Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες για κάθε ηλικία.
  • Παροχή διατροφικών συμβουλών, εάν κάποιο παιδί χρειαζόταν κάποιο ειδικό μενού.

 

Συμμετοχή σε συνέδρια / σεμινάρια

2015
  • 13ο Πανελλήνιο συνέδριο διατροφής και διαιτολογίας
  • 2ο Πανελλήνιο συνέδριο Κλινικής διατροφής
2013
  • Βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου «Βασικές αρχές υγιεινής & ασφάλειας τροφίμων –ΕΦΕΤ», Διάρκειας ωρών.
2012
  • Κατοχή πιστοποίησης προσόντων και επαγγελματικού προσανατολισμού από το Υπουργείο παιδείας δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων. Εξετάσεις σε πρακτικό και θεωρητικό επίπεδο. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν το 2011
  • 10ο Πανελλήνιο συνέδριο Διατροφής και διατολογίας
  • 10ο πιστοποιητικό παρακολούθησης κλινικό φροντιστήριο
2009
  • 2ο Πανελλήνιο συνέδριο, σύγχρονες διατροφικές προκλήσεις για την ασφάλεια και την ποιότητα τροφίμων (Δ.Ε.Δ.Υ.Τ.)
  • 22ο ετήσιο συνέδριο διαβητολογικής εταιρίας – Βόρειας Ελλάδας
2008
  • Παρακολούθηση σεμιναρίου «Μαγειρική και ζαχαροπλαστική τέχνη». Διάρκεια:50ώρες
  • Παρακολούθηση σεμιναρίου «Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων». Διάρκεια:50ώρες